+385 (0)52 211 730 - info@05vizija.net - Sv.Teodora 2, 52100 Pula, Hrvatska

PazinPazin je administrativno sjedište Istarske županije, grad koji se nalazi u središtu istarskog poluotoka i koji je dobro povezan s ostalim dijelovima Istre.

Grad se prvi put spominje u povijesti kao Pazinska utvrda (Castrum Pisinum). Pazin ima bogatu povijest koja odražava povijest cijele Istre. U njemu se nalaze i znamenitosti iz raznih kulturnih razdoblja: Pazinski kaštel, župna crkva Sv. Nikole, stara Pazinska gimnazija, Franjevački samostan, Biskupsko sjemenište.

Ispod zidina pazinskog kaštela nalazi se Pazinska jama, mjesto gdje završava nadzemni tok rijeke Pazinčice i gdje ona nastavlja teći podzemljem.

Premda se grad nalazi u kontinentalnoj Istri, on je svega 30 km udaljen od turističkih središta na obali mora. Ovo područje karakterizira kontinentalna klima s vrućim ljetima.

Stanovništvo Pazina i okolice bavi se poljoprivredom, vinogradarstvom, tekstilom, preradom i obradom kamena.

Prodajete nekretninu?

Želite ponuditi ili iznajmiti vašu nekretninu? Vaša nekretnina nalazi se na području Istre?

Pošaljite nam kratke informacije o vašoj nekretnini putem obrasca za kontakt, nazovite nas ili kontaktirajte e-mailom. Kontaktirat ćemo vas radi obilaska nekretnine i daljnjeg dogovora.

Prodajte nekretninu >>

Tražite nekretninu?

Tražite nekretninu na području Istre?

Na web stranici je objavljen samo dio naše ponude. Kontaktirajte nas za traženje nekretnine specifičnih obilježja, potražit ćemo ju za vas u našoj ponudi ili ponudi naših suradnika.

Pošaljite upit >>

Tražite stručne usluge?

Trebate stručne usluge za vašu nekretninu?

Kontaktirajte nas radi upita i dodatnih informacija o uslugama u svezi projektiranja, gradnje, parcelacije, adaptacije i dr. koje ćemo zatražiti od naših poslovnih suradnika. Obratite nam se s povjerenjem.

Kontaktirajte nas >>

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.