+385 (0)52 211 730 - info@05vizija.net - Sv.Teodora 2, 52100 Pula, Hrvatska

VodnjanVodnjan je mali grad na jugozapadu Istre koji je u rimsko doba nosio naziv Vicus Attinianum. Grad ima srednjevjekovni izgled, a u njemu se nalaze poznate crkve: župna crkva Sv. Blaža čiji zvonik je najviši u Istri i u kojoj se nalaze mumificirana tijela svetaca, Gospa od Karmela, crkva Sv. Jakova, crkva Sv. Katarine i crkva Sv. Marije Traverse. Jedna od karakteristika ovog područja su i kažuni, okrugle poljske građevine koje su građene u tehnici suhozidom, od prirodnog kamena i bez prozora, a koje su služile kako skloništa i spremišta alata, te su označavale i vlasništvo zemlje.

Tlo i klima Vodnjana oduvijek su vrlo pogodni za poljoprivredu, posebice maslinarstvo i vinogradarstvo, pa je Vodnjan poznat po svojim vinima i maslinovom ulju.

Na području Vodnjana nalaze se naselja Peroj (ribarsko selo okruženo morem, vinogradima i voćnjacima), Barbariga (poznata po turističkom naselju) i Galižana - Gallesano (jedno od najstarijih mjesta na području Istre čiji se mještani bave poljoprivredom, prvenstveno tradicionalnih kultura, vinove loze i masline, te stočarstvom i turizmom). Vodnjan nije daleko od lijepih plaža, pa stanovnici i posjetitelji Vodnjana mogu otići na plaže u Puli, Fažani ili Peroju.

Prodajete nekretninu?

Želite ponuditi ili iznajmiti vašu nekretninu? Vaša nekretnina nalazi se na području Istre?

Pošaljite nam kratke informacije o vašoj nekretnini putem obrasca za kontakt, nazovite nas ili kontaktirajte e-mailom. Kontaktirat ćemo vas radi obilaska nekretnine i daljnjeg dogovora.

Prodajte nekretninu >>

Tražite nekretninu?

Tražite nekretninu na području Istre?

Na web stranici je objavljen samo dio naše ponude. Kontaktirajte nas za traženje nekretnine specifičnih obilježja, potražit ćemo ju za vas u našoj ponudi ili ponudi naših suradnika.

Pošaljite upit >>

Tražite stručne usluge?

Trebate stručne usluge za vašu nekretninu?

Kontaktirajte nas radi upita i dodatnih informacija o uslugama u svezi projektiranja, gradnje, parcelacije, adaptacije i dr. koje ćemo zatražiti od naših poslovnih suradnika. Obratite nam se s povjerenjem.

Kontaktirajte nas >>

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.